Halvårssummering: "Vårt hållbarhetsfokus är fortsatt högt prioriterat" - Lena Holst, koncernchef

Koncernchef Lena Holst summerar det gångna halvåret och blickar framåt inför höst och kommande år. Pågående lågkonjuktur påverkar såklart men positivismen är ändå tydlig: ”Det är så klart ett tufft läge, men vi tar oss igenom denna och kommer att gå ur den stärkta”, säger hon.

Inför hösten fortsätter arbetet med att effektivisera och förbättra koncernens konkurrenskraft och fokus ligger, som alltid, på att leverera det bästa till Starkas kunder.

Med blicken fäst ytterligare längre fram i horisonten adderar Lena både räntesänkningar och regeringens infrastruktursatsningar till glädjande förbättringar. ”De påbörjade och aviserade räntesänkningarna ger oss en förhoppning om en vändning i konjunkturen, givetvis med den fördröjningseffekt som alltid finns. För Starka Betongprodukters del är det glädjande med regeringens satsningar på infrastrukturen. Här har betongen en given plats”.

Koncernens hållbarhetsfokus är fortsatt högprioriterat och gällande enskilda satsningar nämner Lena bolagens ständiga arbete med produkt-EPD:er. ”Våra kunder efterfrågar detta och vi är helt eniga med dem”.